Polijsten & Reinigen van natuursteen & beton

Polijsten & reinigen van natuursteen & beton


Met onze teams bedienen wij dagelijks onze klanten zoals particulieren, aannemers, bedrijven, overheden,

We specialiseren ons in oppervlakteveredeling, het zodanig bewerken van een oppervlak zodat het beter bestand is tegen vuil, slijtage, mechanische belasting en\of het bereiken van een visuele verbetering zoals een vlakker, gladder, kleurrijker, glanzender en duurzamer oppervlak.


Onze dienstverlening bestaat simpelweg uit het realiseren van uw verwachtingen! Op basis van uw wensen stellen wij samen met u een werkplan op en laten wij u weten wat wel of niet realiseerbaar is. Aan de hand van voorbeelden en, wanneer nodig een of meerdere proefstukken, laten wij u zien wat u mag verwachten van de conform het werkplan uit te voeren werkzaamheden. Wanneer er overeenstemming is over het werkplan en het te verwachten resultaat kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

De uitvoering gebeurt door onze vakkundige medewerkers die de beschikking hebben over professionele kennis en machines.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte!


Natuursteen is een eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei soorten steen. Vaker praten wij in benamingen als Marmer, Graniet, Travertin, Leisteen, Kwartsiet en Terrazzo.

Zelfs bij het steeds weer correct uitvoeren van het periodieke onderhoud zal een natuursteenvloer uiteindelijk toe zijn aan herstellend onderhoud of renovatie. Dit herstellend onderhoud bestaat bij marmeren vloeren vaak uit het afschuren van de toplaag ter verwijdering van krassen, beschadigingen en oneffenheden waarna de vloer opnieuw gepolijst kan worden. Uit onze ervaring blijkt dat bij marmeren vloeren deze bewerking gemiddeld eenmaal in de 5 tot 10 jaar dient plaats te vinden.

Bij een hardere steensoort zoals granieten vloeren heeft de glanslaag een langere levensduur en hoeft deze bewerking dus minder vaak te worden uitgevoerd.


Beton schuren komt voor in vele vormen, bijvoorbeeld zoals het verwijderen van een coating van een betonvloer, maar ook het vlak schuren van een ongelijke betonvloer, of juist het glad schuren van een te ruwe betonvloer.  Een andere vorm van beton schuren is het maken van een mooie woonbetonvloer door een combinatie van diamantschuren en diamantpolijsten.

Beton schuren wordt uitgevoerd met diamantgereedschap. Er bestaat voor elke klus een specifiek ontwikkeld stuk diamantgereedschap.  Ook tussen de verschillende, allemaal even speciale, schuurmachines zitten grote verschillen die, afhankelijk van de toepassing, allemaal hun voordelen bieden.